Säännöt

02.05.2015 11:56

Foorum osiossa jokaiselle aiheelle on erikseen oma fooruminsa:

Life Of The Forest osio on tarkoitettu itse roolipelaamiselle ja toivomme, että muu löpinä ja liittymispyynnöt lähetetään niille kuuluviin osioihin.

Turinoiden metsä osiossa voi keskustella roolipeliin liittyvistä asioista. Myös mahdolliset liittymispyynnöt voi laittaa tänne tai sivun sieressä näkyvään sähköpostiin.

• Kun roolaat, muistathan laittaa nimimerkkisi nimen kohdalle.

• Otsikon kohdalle tulee roolattavan kissan nimi sekä klaani. Jos roolipelaat useammalla kissalla samaan viestiin, otsikkoon tulee vain ensimmäisen kissan nimi ja klaani. Muiden kissojen tiedot merkitään uuden roolauksen alkuun.

• Kiroilua ei ole kokonaan kielletty, mutta pyritään pitämään keskustelut kuitenkin asiallisina :)

 

Soturilaki

01.05.2015 14:52

1. Puolusta klaaniasi, tarpeen tullen jopa hengelläsi.

2. Sinulla voi olla ystäviä muista klaaneista, mutta uskollisuutesi tulee pysyä sinun klaaniisi, vaikka joutuisit taistelemaan taistelussa ystäviäsi vastaan.

3. Älä saalista tai tunkeile toisen klaanin alueella.

4. Klaaninvanhimmat ja pennut ruokitaan ennen sotureita ja oppilaita. Oppilaat eivät, ilman erikseen myönnettyä lupaa, saa syödä ennen kuin ovat metsästäneet ruokaa klaaninvanhimmille.

5. Saalista tapetaan vain syötäväksi. Kiitä Tähtiklaania sen hengestä.

6. Pennun on oltava vähintään kuusi kuuta vanha tullakseen oppilaaksi.

7. Uudet soturit vartioivat yhden yön hiljaa nimittämisensä jälkeen.

8. Kissasta ei voi tulla varapäällikköä ellei hän ole ollut vähintään yhden oppilaan mestari.

9. Varapäälliköstä tulee klaanin päällikkö kun edellinen päällikkö kuolee tai eläköityy.

10. Varapäällikön kuoltua tai eläköidyttyä, uusi varapäällikkö on valittava ennen seuraavaa kuuhuippua.

11. Kaikkien neljän klaanin kokoontuminen pidetään täydenkuun yönä rauhan vallitessa. Klaanien välistä taistelua ei saa esiintyä tänä aikana.

12. Rajat on tarkastettava ja merkattava joka päivä. Haastakaa kaikki tunkeutuvat kissat.

13. Yksikään soturi ei saa laiminlyödä pentua kivussa tai vaarassa, vaikka pentu olisi eri klaanista.

Klaanipäällikön sana on soturilaki.

14. Kunniakkaan soturin ei tarvitse tappaa vastustajaansa voittaakseen, ellei vastustaja ole soturilain ulkopuolella tai tappo on välttämätön itsepuolustukseksi.

15. Soturi hylkii kotikisun pehmeää elämää.

16. Parantajalla ei voi olla kumppania tai pentuja.

Sanastoa

01.05.2015 16:49

Tuoresaalis? Kokoontuminen? Jäikö jonkin sanan merkitys selviämättä? Tarkista se täältä! Suluissa sanan englanninkielinen nimi. Vieraskirjassa voi ehdottaa lisää sanoja. Nämä tulivat ensimmäiseksi mieleen.

• Aurinkohuippu (Sunhigh) Keskipäivä, aika jolloin aurinko on korkeimmillaan
• Haaskala (Carrionplace) Kaatopaikka, tunkio ihmisten jätteille
• Hiirenkorvan aika (Newleaf) Kissojen termi keväälle
• Hirviö (Monster) Auto, ruohonleikkuri, tmv. kaksijalkojen laite, joka pitää kovaa meteliä ja voi vahingoittaa kissoja.
• Hopeahäntä (Silverpelt)Linnunrata
• Kaksijalka (Twoleg) Ihminen
• Kokoontuminen (Gathering) Kerran kuussa, täysikuun aikaan pidettävä kaikkien klaanien yhteinen kokous Nelipuulla
• Kotikisu (Kittypet) Lemmikkikissa, väh. saa ruokansa ihmisiltä
• Kuu (ajanmääre) (One moon) N. kuukausi (puoli kuuta=kaksi viikkoa, neljäsosakuu=viikko)
• Kuuhuippu (Moonhigh) Keskiyö, aika jolloin kuu on korkeimmillaan
• Lehtikato (Leafbare) Kissojen termi talvelle
• Lehtisade (Leaffall) Kissojen termi syksylle
• Nelipuu (Fourtrees) Kokoontumisten paikka. Neljän suuren tammen muodostama neliö klaanien alueiden keskellä.
• Tuoresaalis (Freshkill) Juuri tapettu saalis.
• Tähtiklaani (StarClan) Kuolleiden kissojen "klaani". Uskotaan vartioivan klaaneja Hopeahännästä käsin.
• Ukkospolku (Thunderpath) Autotie, yleensä vilkasliikenteinen.
• Variksenruoka (Crowfood) Mätänevä ruoka, jota ei voi syödä.
• Viherlehti (Greenleaf) Kissojen termi kesälle

Yrtit ja niiden käyttötarkoitukset + sairaudet

01.05.2015 16:56

Hämähäkinseitti: Seitillä sidotaan haavoja ja murtumia sekä voidaan tukkia verenvuoto.

Unikonsiemenet: Käytetään kivun poistamiseen ja nukahtamisen helpottamiseen, ei synnyttäville naaraille.

Hiirensappi: Sapen avulla poistetaan punkkeja. Tassut pitää pestä vedellä ei nuolemalla. Varastoidaan sammaleeseen.

Kissanminttu: Käytetään rohtona viheryskään. Vaikeaa löytää luonnosta, mutta sitä usein kasvaa kaksijalkojen puutarhoissa. Pehmeä lehtinen ja huumaavan tuoksuinen kasvi.

Lepän kaarna: Käytetään hoitona hammassärkyyn.

Kurkkuyrtin lehdet: Pieni kasvi jossa on sinisiä tai pinkkejä, tähden muotoisia kukkia. Käytetään pureskeltuna parantamaan maidontuotantoa sekä laskemaan kuumetta.

Takiaisen juuri: Ylös kaivettuna ja pestynä voidaan käyttää tulehdusten hoitoon ja ennaltaehkäisyyn.

Kamomilla: Rauhoittaa mieltä ja voimistaa sydäntä.

Maustekirveli: Hyvältä tuoksuva, suurilehtinen ja valkokukkainen kasvi jota kasvaa erityisesti Käärmekivien lähellä. Lehdistä saa pureskeltuna mehua jota voi levittää haavoille välttääkseen tai parantaakseen tulehduksia. Juurta voi käyttää pureskeltuna mahavaivoihin.

Leskenlehti: Kelta- tai valkokukkainen, lehdekäs kasvi. Lehdet pureskellaan mössöksi ja annetaan vaikeasti hengittäville tai yskäisille kissoille. Käytetään myös hoitona pentuyskään ja arkoihin sekä hakeilleisiin polkuanturoihin.

Raunioyrtti: Suurilehtinen ja kellonmuotoiset vaaleanpunaiset, lilat tai valkoiset kukat omaava kasvi. Juuri pureskellaan mössöksi auttamaan murtuneiden luiden korjaantumista.

Voikukka = Pureskeltu juuri toimii kuin unikonsiemenet ja varren sisällä oleve valkoinen neste auttaa ampiaisen pistoihin.

Kultapiisku = Korkea, keltakukkainen kasvi. Pureskeltuna voidaan käyttää hauteena haavojen parantamiseen.

Hunaja: Kissalle mautonta keltaista nestettä. Vaikeaa hankkia ilman mehiläisen pistoja. Auttaa kun kissa on hengittänyt savua. Auttaa myös muiden yrttien nielemisessä. Varastoidaan sammaleeseen.

Katajanmarjat: Violetteja marjoja, jotka kasvavat havupensaissa. Käytetään helpottamaan mahavaivoja, vaikeaa hengitystä ja antamaan voimia.

Laventeli: Pieni, purppurakukkainen kasvi jota käytetään parantamaan kuumetta ja paleltumia.

Nokkosen siemenet ja kärsämö: voidaan käyttää jos kissa on niellyt myrkkyä, aiheuttavat oksennusreaktion.

Persilja: Käytetään ehdyttämään emokissan maidontulo jos tämä pennut ovat kuolleet tai jos tämän ei tarvitse enää imettää.

Vadelman lehdet: Auttavat kipuun ja tyrehdyttävät verenvuodon synnytyksessä.

Kaisla: Käytetään sitomaan murtuneita luita.

Timjami: Syötynä helpottaa hermostuneen, pelokkaan tai shokissa olevan kissan oloa.

Pajun kaarna: Pureskeltuna ja syötynä helpottaa kipua.

Matkarohto: Sisältää suolaheinää, kamomillaa, päivänkakkaraa ja luppiota. Antavat voimia, voimistavat sydäntä ja vievät nälältä pahimman terän. Parantaja sekoittaa matkarohtoa niille jotka ovat lähdössä tärkeään tehtävään jossa ei ole aikaa syömiseen ja metsästämiseen. Matkallaa kuukivelle hakemaan 9 henkeään päällikkö ei käytä matkarohtoa.

Sairaudet

01.05.2015 16:56

Valkoyskä: Viheryskää lievempi sairaus, jossa nenävuotaa kirkasta limaa ja olo on väsynyt ja kuumeinen. Hoitamattomana voi johtaa viheryskään.

Viheryskä: Valkoyskää voimakkaampi tauti, jonka lehtikadon aika usein tuo tullessaan. Vaarallinen erityisesti heikoille kissoille. Aiheuttaa vihreän liman eritystä ja korkeaa kuumetta.

Myrkytys: Voi syntyä kun kissa syö jotain sopimatonta tai myrkyllisen eläimen puraisusta. Häkämyrkytys syntyy savunhengittämisestä.

Kuurous ja sokeus: Voivat johtua vanhuudesta, onnettumuudesta tai olla syntyperäisiä. Kuurot ja sokeat kissat siirtyvät usein klaanin vanhimpien pesään sillä ne eivät voi taistella tai metsästää. Kuurous on yleistä valkoisilla, sinisilmäisillä pennuilla.

Kuolonmarjat: Marjakuusen marjat erittäin myrkyllisiä, tappavat nopeasti ilman vatsamyrkkyä (esim. Nokkosensiemeniä)

Punkit ja kirput = Punkkeja ja kirppuja esiintyy eniten klaanivanhimpien pesässä, koska heillä voi olla vaikeuksia itsensä pesemisen kanssa vaikeutuneen liikkuvuuden takia. Usein toisen klaanivanhimman tai oppilaan täytyy auttaa peseytymisessä. Jos punkki onnistuu tarrautumaan ihoon, se pitää irrottaa hiirensappea punkin päälle painelemalla. Hiirensapen käytön jälkeen tassujen vedessä peseminen suositeltavaa, hiirensappi maistuu hirveälle. Kirpuista pääsee eroon tappamalla ne puraisemalla.

Halkeilleet anturat = Tassujen anturat saattavat vahingoittua, kun matkustetaan pitkiä matkoja, kovalla maaperällä, tai joutuessaan kylmään veteen. Vanhimmat ovat erityisen alttiita tälle tapaukselle.Anturoita hoidetaan leskenlehti- tai siankärsämöhauteella.

Savun hengittäminen = Savua hengittäneillä kissoilla on usein paha yskä ja kipeä kurkku. Puhuminen ja syöminen saattaa olla vaikeaa ja ääni voi olla käheä. Hunaja rahoittaa kurkkua ja pietaryrtti helpottaa yskää. Potilaalla saattaa tarvita myös hoitoa shokkiin, eli tällöin käytä timjamia tai unikonsiemeniä.

Ampiaisen pistokset ja ötökänpuremat = Eivät usein kaipaa hoitoa. Mutta jos pistos tulehtuu käytetään kehäkukkaa. Ampiaisen pistoihin nokkosta tai voikukkaa.

Repeytynyt kynsi = Ei välttämättä tarvitse hoitoa, mutta hämähäkinseittiä voi käyttää tyrehdyttämään vuodon ja kehäkukkaa estämään tulehduksen. Unikonsiemenet eivät ole välttämättömiä, ellei kipu ole hyvin suurta.

Tikut = Tikut polkuanturoissa ovet kipeitä mutta ne hoidetaan vetämällä tikku hampailla pois. Jos haava on tulehtunut käytetään kehäkukka haudetta.

Levottomuus ja shokki = Voi aiheutua monestakin asiasta, kuten läheisen kuolemasta, tulipalosta jne. Saattaa auheuttaa nukahtamisvaikeuksia. Kamomilla tai timjami rauhoittaa mieltä, unikonsiemenet rentouttavat ja auttavat saaman unen. Lepo on hyvin tärkeää.

Kuningattaret ja synnyttäminen = Kuningattaren maha kasvaa hiljalleen pentujen kehittyessä, usein n. kahden kuun ajan. Pentujen odotuksen lopulla kuningattaren ruumiinlämpö laskee äkillisesti. Kun hän valmistautuu synnyttämiseen, hän saattaa kehrätä ja hengittää raskaasti. Silloin hänen täytyy työntää pennut ulos, mikä voi olla hyvinkin tuskallista. Usein kissat saavat kahdesta neljään pentua. Pennun synnyttyä pentua täytyy nuolla voimakkaasti jotta hengitys alkaa.Synnyttämisestä voi tehdä helpompaa ja vähemmän tuskallista muutamien yrttien avulla. Unikonsiemeniä ei ikinä pidä käyttää synnytyksessä, koska kuningattaren pitää tuntea kipua jotta hän pystyy työntämään pennut ulos, mutta katajanmarjoja tai timjamia voi antaa ennen synnytystä helpottaamaan sitä.