01.05.2015 16:56

Hämähäkinseitti: Seitillä sidotaan haavoja ja murtumia sekä voidaan tukkia verenvuoto.

Unikonsiemenet: Käytetään kivun poistamiseen ja nukahtamisen helpottamiseen, ei synnyttäville naaraille.

Hiirensappi: Sapen avulla poistetaan punkkeja. Tassut pitää pestä vedellä ei nuolemalla. Varastoidaan sammaleeseen.

Kissanminttu: Käytetään rohtona viheryskään. Vaikeaa löytää luonnosta, mutta sitä usein kasvaa kaksijalkojen puutarhoissa. Pehmeä lehtinen ja huumaavan tuoksuinen kasvi.

Lepän kaarna: Käytetään hoitona hammassärkyyn.

Kurkkuyrtin lehdet: Pieni kasvi jossa on sinisiä tai pinkkejä, tähden muotoisia kukkia. Käytetään pureskeltuna parantamaan maidontuotantoa sekä laskemaan kuumetta.

Takiaisen juuri: Ylös kaivettuna ja pestynä voidaan käyttää tulehdusten hoitoon ja ennaltaehkäisyyn.

Kamomilla: Rauhoittaa mieltä ja voimistaa sydäntä.

Maustekirveli: Hyvältä tuoksuva, suurilehtinen ja valkokukkainen kasvi jota kasvaa erityisesti Käärmekivien lähellä. Lehdistä saa pureskeltuna mehua jota voi levittää haavoille välttääkseen tai parantaakseen tulehduksia. Juurta voi käyttää pureskeltuna mahavaivoihin.

Leskenlehti: Kelta- tai valkokukkainen, lehdekäs kasvi. Lehdet pureskellaan mössöksi ja annetaan vaikeasti hengittäville tai yskäisille kissoille. Käytetään myös hoitona pentuyskään ja arkoihin sekä hakeilleisiin polkuanturoihin.

Raunioyrtti: Suurilehtinen ja kellonmuotoiset vaaleanpunaiset, lilat tai valkoiset kukat omaava kasvi. Juuri pureskellaan mössöksi auttamaan murtuneiden luiden korjaantumista.

Voikukka = Pureskeltu juuri toimii kuin unikonsiemenet ja varren sisällä oleve valkoinen neste auttaa ampiaisen pistoihin.

Kultapiisku = Korkea, keltakukkainen kasvi. Pureskeltuna voidaan käyttää hauteena haavojen parantamiseen.

Hunaja: Kissalle mautonta keltaista nestettä. Vaikeaa hankkia ilman mehiläisen pistoja. Auttaa kun kissa on hengittänyt savua. Auttaa myös muiden yrttien nielemisessä. Varastoidaan sammaleeseen.

Katajanmarjat: Violetteja marjoja, jotka kasvavat havupensaissa. Käytetään helpottamaan mahavaivoja, vaikeaa hengitystä ja antamaan voimia.

Laventeli: Pieni, purppurakukkainen kasvi jota käytetään parantamaan kuumetta ja paleltumia.

Nokkosen siemenet ja kärsämö: voidaan käyttää jos kissa on niellyt myrkkyä, aiheuttavat oksennusreaktion.

Persilja: Käytetään ehdyttämään emokissan maidontulo jos tämä pennut ovat kuolleet tai jos tämän ei tarvitse enää imettää.

Vadelman lehdet: Auttavat kipuun ja tyrehdyttävät verenvuodon synnytyksessä.

Kaisla: Käytetään sitomaan murtuneita luita.

Timjami: Syötynä helpottaa hermostuneen, pelokkaan tai shokissa olevan kissan oloa.

Pajun kaarna: Pureskeltuna ja syötynä helpottaa kipua.

Matkarohto: Sisältää suolaheinää, kamomillaa, päivänkakkaraa ja luppiota. Antavat voimia, voimistavat sydäntä ja vievät nälältä pahimman terän. Parantaja sekoittaa matkarohtoa niille jotka ovat lähdössä tärkeään tehtävään jossa ei ole aikaa syömiseen ja metsästämiseen. Matkallaa kuukivelle hakemaan 9 henkeään päällikkö ei käytä matkarohtoa.